nufnang

Ahad, 31 Oktober 2010

Trip di Melaka.... lain rancang, lain jadinya.. hahahhaa

30 oktober yang lepas. aq diajak p MELAKA untuk prog kebajikan... huhuu... lain rancang lain jadinya. ye la alang alang menyelam minum la air sekali.. heheh.... 

sebab nie kali kedua p melak, so bergerak la p bandar hilir... beriah betul.. recall memoro masa darjah 6.. masih sam je tempatnya tapi lebih maju dan banyak benda baru... memang best walaupun just 40 minit kat cna.... Nie aq tembak2 ckit, tgk la ye..

Sory x beli apa2 utk ko org ye.....














Selasa, 26 Oktober 2010

Andai aku mampu membahagiakan orang lain...


Pagi nie aku tengok movie 3 idiot... lakonan amir khan.. menyentuh keperibadian dan kemampuan diri. Cerita ini membuatkan aku tertanya adakah aku mampu membahagiakan orang lain? atau sekadar seorang yang bodoh dalam segala aspek...

Masih disubuh hari.... aku menitipkan rasa hati yang makin menanyakan adakah aku mampu membahagiakan orang lain. Persoalan kini bermain benak fikiran yang sukar diungkapkan dengan kata-kata dan penulisan. Rasa kini bebelah bagi dan aku terkedu keseorangan.

Kenapa keinsafan hanya hadir melalui apa yang kulihat dan hilang takkala mataku dipenjam kembali..

Kini baru ku sedar, walau hidup tidak sempurna seperti dewa dewi, namun membahagiakan orang lain membuatkan kita disayangi... Biar kita berjasa, orang lain merasa...

try tgk cite nie... best gila..... huuhuuuu

Isnin, 25 Oktober 2010

Adakah aku di jalan jihad yang sebenarnya...

Assalamualaikum...

Bisikan hati yang dihembus kesayuaan takkala melihat tayangan WE WERW SOLDIER menyebabkan aku menulis enrty ini.... Bukan dipengaruhi, namun aku bertanya kepada diri adakah aku di jalan jihad yang sebenarnya...

Keresahan hati makin meruncing bila mengingatkan peristiwa lalu yang jauh terpesong dari jalan yang sebetulnya.. Aku kini dalam dunia yang mempunyai banyak lorong, namun  semuanya gelap dan sukar untuk menentukan yang sebenar-benarnya jalan yang harus aku lalui...

Walau aku dilihat seperti aku sekarang, namun banyak rasa yang dipendam dan sukar untuk diluahkan. Manik mutiara yang berkecai membawa seribu erti yang mungkin bermakna. Namun ianya tidak semuanya kerna keinsafan hanya hadir seketika...

Ya Allah, bantulah aku untuk terus kekal dalam lambayu Rahmatmu agar aku  menjadi seorang hamba yang insaf dan terpelihara.... Bantulah aku Ya Allah, sesungguhnya aku adalah hambamu yang hina dan keji...

Di akhir penulisan ini, aku mengharapkan agar jihadku diperbetulkan olehku sendiri dengan bantuamu Ya Allah... Subuh kini memanggil, biarlah aku meninggalkan halaman ini dengan keinsafan..

Jumaat, 22 Oktober 2010

Imbau kenangan lalu.... sayang semua....



Nie lah keluarga aku... Tapi skarang tambah lagi 28 orang,jadinya berbukit-bukit jumlahnya.... Moga hubungan kekal abadi biar sampai mati....

 ingat daku dalam doamu......

time kasih kt azmil untuk gambar nie.........................................

Terjumpa tentang Rumahku.... 10.10.2008

Empat unit rumah kedai musnah terbakar

 

RANTAU PANJANG 11 Okt. – Empat unit rumah kedai yang terdiri daripada tiga buah bengkel membaiki kereta dan motosikal serta sebuah kedai runcit musnah dalam kebakaran di Kampung Gual Tinggi dekat sini, petang semalam.
Kebakaran kira-kira pukul 6.30 petang itu turut memusnahkan enam kereta dan empat motosikal yang sedang dibaiki serta melibatkan kerugian keseluruhan bernilai RM150,000.
Pemangku Penjaga Balai Bomba dan Penyelamat Rantau Panjang, Anuar Ali berkata, ketika kejadian, bengkel berkenaan tidak berpenghuni tetapi kedai runcit terbabit didiami oleh pemiliknya.
Beliau berkata, kejadian dipercayai bermula daripada bengkel kereta terbabit dan disedari oleh beberapa penduduk kampung selepas melihat asap tebal serta api yang sedang marak.
“Kita menerima panggilan telefon daripada orang awam kira-kira pukul 6.38 pagi dan keluar dengan dua jentera dengan kekuatan 11 anggota untuk memadam kebakaran itu,” katanya kepada Mingguan Malaysia di sini hari ini.
Beliau berkata, sebaik tiba di tempat kejadian, anggotanya mendapati api sedang marak dan mengambil masa selama setengah jam untuk mengawal kebakaran itu daripada merebak ke bangunan berdekatan.
Katanya, dengan tindakan pantas anggotanya berjaya menyelamatkan beberapa bangunan berdekatan yang dianggarkan bernilai RM600,000.
rumah aq yang terbakar... sedihnya...




Menurutnya, pihaknya masih menjalankan siasatan untuk mengetahui punca kejadian itu dan kerugian dianggarkan bernilai RM150,000.
“Pemilik kedai runcit yang tinggal di premis perniagaannya sempat menyelamatkan diri dan hanya tinggal sehelai pinggang,” katanya








masa nie aku sem 1... sedih sangat masa tahu.. tapi dah leh time dah......

kredit : sempadan.wordpress

Khamis, 21 Oktober 2010

Sahuka dalam sejarah....


Khar masuk utusan... lalalla

hahahaha.. semlam aku dok buka internet, pas tu jumpa la yang nie.. walaupun dah lama berlalu, tapi still kenangan terindah...

800 pelajar kolej UPSI lakar sejarah
Logo 1Malaysia yang dihasilkan oleh pelajar Kolej Kediaman Harun Aminurrashid, Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) di Tanjung Malim, baru-baru ini.



TANJUNG MALIM 21 Sept. - Lebih 800 penghuni Kolej Kediaman Harun Aminurrashid, Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) melakar sejarah tersendiri apabila logo 1Malaysia yang dibentuk menggunakan botol plastik terpakai mendapat pengiktirafan Malaysia Book of Records.
Logo 1Malaysia berukuran 51 meter panjang dan 21 meter lebar yang dihasilkan menggunakan lebih 75,000 botol plastik terpakai itu diiktiraf sebagai yang terbesar pernah dihasilkan.
Menurut wakil Malaysia Book of Records, Myra Dzaman, pengiktirafan itu diberikan kerana ia merupakan yang pertama seumpamanya melibatkan penghasilan logo 1Malaysia menggunakan botol plastik walaupun sebelum ini terdapat pihak lain mencipta logo terbesar.
"Rekod logo terbesar menggunakan botol plastik terpakai ketika ini hanya sekadar 15 meter panjang dan 12 meter lebar tetapi ia bukanlah logo 1Malaysia.
"Berdasarkan saiz dan keunikannya, Malaysia Book of Records secara rasmi memperakui objek yang dibentuk ini sebagai logo 1Malaysia terbesar menggunakan botol terpakai," katanya ketika ditemui di sini baru-baru ini.
Terdahulu, Myra yang juga wartawan penyelidikan Malaysia Book of Records menyerahkan sijil pengiktirafan rekod berkenaan kepada Pengetua Kolej Kediaman Harun Aminurrashid, Nor Azman Mohd. Ramli.
Sementara itu, Yang Dipertua Jawatankuasa Mahasiswa kolej kediaman tersebut, Nor'isam Md. Nor berkata, pada setiap tahun, penghuni kolej kediaman akan mengadakan pelbagai program dan kali ini mereka telah bermuafakat untuk menghasilkan logo 1Malaysia terbesar.
"Apa yang membanggakan ialah ia berjaya dihasilkan secara bergotong-royong dan hanya mengambil masa lima hari untuk siap," katanya.
Tambahnya, pengiktirafan tersebut merupakan kejayaan kepada seluruh warga UPSI sekali gus membuktikan tiada yang mustahil sekiranya semua mahasiswa berganding bahu untuk merealisasikan sesuatu yang dapat dibanggakan.


 kcredit to : utusan online

Isnin, 18 Oktober 2010

Selamat hari jadi kepada yang berkenaan...

kesempatan ni aq nak ucp thank kpd yang berani menaja untuk b'day budak-budak yang makin tua.... terharu plok rasanya... yang penting, kek ni sedap

kek untuk jantan-jantan....
kek untuk pompuan

bahagian saya punya... sedap

Jumaat, 15 Oktober 2010

Bertukar.............

ari nie aku tukar ckit blog aku nie... bukan ape, bukak2 warna merah, so aku change warna and all... Tapi isi still same... kalau dah boring bagi tau ye... nanti aku up n grade lagii...

Rabu, 13 Oktober 2010

cebu pasifik... jantan lak kali nie...



sedut dari: intertuberecords

Evolusi manusia..... ko yang mana????

Evolution Lesson Gif - Evolution Lesson


sedut dari: senorgif

China got Talent.... Winner





LIU bermain piano dengan jari kaki di peringkat akhir.

nie adalah juara china got talent... liu wei... 23 tahun.. walaupn cacat, still x dapat halang drp tunjuk bakat.... ko boleh buat ka..... tau dah, banyak alasan.. hmmmm

sedut dari: youtube

Selasa, 12 Oktober 2010

wanita yang Fail dalm tembak-tembak

epic fail photos - Watermelon Launch FAIL

sedut dari: stumbleupon

Toy untuk anak-ank.... pilih le mana satu....


rasa comel lak bila tengok menatang nie... simpan kat bilik fompon berhantu.. hahah

sedut kat : stumbleupon.com

KOREK punya program... kat kem nur lembah pangsung.. best

Pada 8 hingga 10 okt lalu kami nie budak khas p la kem nur lembah pangsung... buat le dalam 3 hari dua malam

Hari Pertama: kami just pasang khemah n buat ice breaking

Hari kedua:  buat erobik, buat flying fox n banyak lagi

Hari ketiga: balik..

mals lak nak cerita penuh... tapi yang penting, kira best la program nie... so pe pun, just tgk gambar ek...  c ya






link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...