nufnang

Jumaat, 31 Disember 2010

Toko Rambang Mata II... penat weeii


Toko Rambang Mata.. hahaha.. dah jadi kenangan rupanya.... Bukan skali buat tapi dua kali... Best sangat coz dapat pengalaman jadi jurujual.... Bila nampak duit lagi la.... hahahha

Mungkin aku jadi terkenal coz benda alah nie lah.. kenapa? ye la, aku kan dok memekak n memekik je kejenye.... Yang paling aku suka jual ialah Bantal....

Pe pun nie ada pic untuk tatapan bersama.........




NIe plok gerai jmk.. Biasa la, kita bagi pengalaman niaga kepada semua... Pupuk semangat keusahawanan le katakan.. heheh.. Hope semua enjoy ya


Percakapan gila-gila kadang kala mencetuskan fenomena luar biasa... Nie le hasilnya... Ingat x jadi tapi sambuta, wau, mantap abis... Mak bapak pu  spoting je... best n buat le lagi pas nie....


JOm sematkan semangat cikgu dihati... Hahaha, aku berjaya menghabiskan 11 button badge Cikgu Di Hati... lalal... Nie antara muka yang berjaya.... Tahniah


Moga kenangan pada 26 disember 2010 nie menjadi kenangan terindah buat kalian... Mungkin kita cuba lagi di masa yang akan datang... C U soon

Khamis, 30 Disember 2010

Aku terdampai di pantai bergelora...

....Assalamualaikum....

Takkala aku mencalitkan cerita aku dan mereka, mungkin sudah banyak air mata tersejat dek kulitku yang hitam manis.. Bukan aku menidakkan segala apa yang berlaku, namun aku hanya seorang insan biasa yang mengharapkan sesuatu yang sama. Hatiku bergelora dan bergetar dek kepanasan jiwa... Arhhh, aku mungkin x mampu menahannya lagi. x mampu ku berdiri, bagaikan patah kaki tanpa aku sedari....

Masa berdetik setiap tika, aku masih disini bermain dengan dunia yang lara... Kenapa penderitaan mereka menjadi luka kepadaku.. Aku x tahu dan kenapa aku yang rasai kesalahanya... Ku cuba memejamkan mata, namun kesudahan hanya keresahan  yang menyentap setiap enak lenaku di dinihari..

Aku terus dengan jalanku, walau masih banyak berliku, biar lah, aku dah berada disepanjang jalan, jangan berpatah balik, teruskan dan carilah kebahagian di perhujung cerita...

Mengharapkan kebahagian di tengah jalan... Rie, jangan ko mengharap.. Biar ia datang sediri di satu masa dan ketika x kau sedari.................

..SEKIAN..

Sabtu, 25 Disember 2010

Kenangan kita bersama....

Masa
Ianya terus berlalu
Tanpa menunggu sesiapa

Masa 
Pergi meninggalkan aku 
Bersama usia

Masa
Tak mampu aku menghalangnya
Tak mampu melewatkannya

Masa
Pergi berlalu
Hanya meninggalkan secebis rasa 
Bersama sekelumit kenangan...


Hanya ini aku ukirkan  untk tatapan bersama.... 

Khamis, 23 Disember 2010

KHAR Town... jom buat duit...


NIe saja je nk post.... Terbuat benda nie so post le... Alang2 post, aku nak ajak le sape2 yang minat nak berniaga untuk masuk program nie.. hahaa..

call je aku or email.. bukak kpd semua nie... bila lg nk buat duit.. hihi


Si tua masih setia




Sabtu, 18 Disember 2010

Aku sedia untuk kedunia... Indah bersama Malaikatku...

Malaikatmu.. ...tersentuh hati.....(bacalah. ...ambillah masa walaupun 1 minit)]

Suatu hari seorang bayi siap untuk dilahirkan ke dunia...

Dia bertanya kepada Tuhan : " Para malaikat disini mengatakan bahawa besok
Engkau akan mengirimkan saya kedunia, tetapi bagaimana cara saya hidup
disana; saya begitu kecil dan lemah ?"

Dan Tuhan menjawab: "Aku telah memilih satu malaikat untukmu. Ia akan
menjaga dan mengasihimu ."

Bayi bertanya lagi: "Tetapi disini; didalam syurga ini, apa yang saya
lakukan hanyalah bernyanyi, bermain dan tertawa...Inikan sudah cukup bagi
saya untuk berbahagia."

"Malaikatmu akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu akan
merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia"

"Dan bagaimana bisa saya mengerti disaat orang-orang berbicara kepada saya
jika saya tidak mengerti bahasa mereka ?"

"Malaikatmu akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang
pernah kamu dengar; dan dengan penuh kesabaran dan perhatian. Dia akan
mengajar kepadamu cara berbicara."

"Dan apa yang akan saya lakukan saat saya ingin berbicara kepadaMu ?"

"Malaikatmu akan mengajarkan bagaimana cara kamu berdoa"

"Saya mendengar bahawa di Bumi banyak orang jahat. Siapa yang akan
melindungi saya ?

"Malaikatmu akan melindungimu; walaupun hal tersebut mungkin akan mengancam
jiwanya"

"Tapi, saya pasti akan merasa sedih kerana tidak melihatMu lagi"

"Malaikatmu akan menceritakan kepadamu tentang Aku, dan akan mengajarkan
bagaimana agar kamu bisa kembali kepadaKu; walaupun sesungguhnya Aku akan
sentiasa disisimu"

Disaat itu, Syurga begitu tenang dan heningnya sehingga suara dari Bumi
dapat terdengar, dan sang bayi bertanya perlahan

"Tuhan, jika saya harus pergi sekarang, bisakah Kamu memberitahuku nama
malaikat tersebut ?"

"Kamu akan memanggil malaikatmu itu: "IBU "

Ingatlah sentiasa kasih sayang dan pengorbanan ibu. Berbakti, berdoa dan
cintailah dia sepanjang masa..... Dialah sesatunya harta yang tiada galang
gantinya dunia akhirat....

Dan untuk para ibu, ingatlah kisah ini dikala kamu hilang sabar dengan
karenah anak-anak yang sedang embesar...sesungguh nya Syurga itu dibawah
telapak kakimu...

Sucikanlah 4 hal dengan 4 perkara :

1) Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan,

2) Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu,

3) Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Rabbmu, dan dosa-dosa yang silam

4) Di sulami dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki mu."

"Sampaikanlah walau satu ayat"




Jumaat, 17 Disember 2010

MUndur masyarakat kita... cetek ilmu agama...

..Assalamualaikum..

Hari semalam hari jumaat, aku p la solat jumaat... sampai sna kira dah lewat le... Ye la Khutbah dah mula... K lah, aku memang, selalu cam gini-gini.. Moga berubah ye.. Amin.

Tapi bila sampai je, aku tgk budak buat bulatan n sembang2 plok 2.. nak tegur x leh coz ngah khutbah... So dalam otak ok lah cz budak lagi.. Nanti mak bapak diorang ajar la 2.

Duduk je aku kat Masjid, Nampak le 3 orang lelaki tua, sorang kat atas kerusi n dua bersila depan aku... tetiba je si tua sebelah kiri skali g tegur yang tengah nie.. Pe lagi, cam kedai kopi le masa 2.. dah le Khutbah x dengar sangat, tambahan suara sumbing. So aku x dengar ape n masa 2 otak dah melayang dah... Geram je nak tegur jangan bercakap tapi aku plok yang sia-sia jumaatnya.. hmmm

Motif aku kat cni, Budak2 dah le x tahu upenye org tua pun sama.. Kesedaran kurang upenye masyarakat kita bab agama nie... Aku pun hampir kesitu... Moga aku diberi pintu Rahmat untuk melangkah ke langkah yang lebih baik... Amin3

Nie nak share ayat ckit.. kan kena sebarkan walau sepatah ayat.. Harap berguna dan digunakan...

Sabda Rasulullah s.a.w. bermaksud: "Jika kamu berkata-kata kepada kawan kamu ketika imam berkhutbah pada hari Jumaat walaupun dengan perkataan 'Diam', maka laghalah (sia-sia) dia."(Riwayat al-Bukhari dan Muslim).
Ulama berbexa pendapat dalam hal hukum mendengar khutbah. Jumhur berpendapat diam ketika khutbah adalah wajib, iaitu pendapat yang paling kuat. Berkata-kata ketika khutbah membatalkan pahala Jumaat namun solat Jumaatnya tetap sah. Hikmahnya adalah untuk mengelakkan gangguan tumpuan terhadap khutbah yang disampaikan. Namun untuk bercakap sesuatu yang penting, seperti memberitahu orang buta depannya ada lubang dan sebagainya, tidaklah termasuk perkara yang dilarang.

~  SEKIAN  ~

Khamis, 16 Disember 2010

Party last night... best..


Hahaha... 2 je aku nak cakap... lalalala

Semalam sambut la ari jadi ONechan, achik, sue, rina, Wahida n illya...so, ada le makan makan... 

jom tgk gambar.....





pastukan kami2 main le pola bear n biawak buaya... hahha.. kira meriah n fun le semalam...

video buaya biawak ... mesti tonton..

video

siapa 2 yang tersasul... hahaha

~the end~

Rabu, 15 Disember 2010

Pocong di Khar... aishhh..


video

Pocong berjanggut.. hahaha Nie le keje aku masa sem satu hahaha... Buat kat umah 2-3-12.... 

juru kamera
sapi

Mekap
ali

pelakon 
ariey





 MAAP LA YE....

Isnin, 13 Disember 2010

Aku melukis plok malam nie...

..sALAm..

Hari ni aku bz la jugak ye coz next program dah dekat so penat pun ada. Petang td p plok pekan dok cari metro coz dah jadi orang glamour ari nie..

Alang alang p pekan, aku n si wak pe la bedal cendul semangkuk.. mantap ah...


Balik plok kat kHar, keje bukan main bertimbun dah. Kebetullan ada plok Tembikai Kuprex ari 2 yang x abis, pe lagi NGap la.....hahaha


Penat punya penat baring la kat katil masa ngorik tadi.. Bukan tido, tapi layan movie.... Siap solat p turun plok untuk meting. 2 pun lepas makan la. hahaha

Masa meting malam ni aku x berapa nak fokus, entah le ye.. Tapi masih ada sedikit tumpuan yang ku berikan.. Tapi MAAF ye familyku, aku tadi asyik dok melukis je coz na mengasah bakat... Sorang 2 cakap dulu, masa meting le bakat kuar cz boring.. lalalal  Tapi dah lama ayat 2..


WIrawati Khar


Wira-wira Khar

PUnya la pas meting, aku hentam plok mee goreng ckit n x pasai2 budak2 nie yang tinggal snap snap gambar...  Kacak pulak rasanya malam nie.. hahah

Abis ja, aku nak n adik mengadap le laptop aku nie... 







..sEKIAn..

KHar masuk My Metro... jom

Harian Metro

KHAR ungguli program budaya


E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel
KOLEJ Harun Aminurrashid (KHAR) Universiti Pendidikan Sultan Idris, Tanjung Malim, Perak muncul kolej terbaik sempena Program Kebudayaan 1Malaysia 1UPSI, baru-baru ini.
Program anjuran Exco Kesenian dan Kebudayaan, Unit Kediaman Luar Kampus (UKLK) dengan kerjasama kolej kediaman itu bagi memartabatkan kegemilangan pelbagai budaya, selain mencungkil bakat peserta.

Pengetua Unit Kediaman Luar Kampus UKLK, Samsudin Suhaili berkata, program itu landasan UPSI memperkukuhkan kebudayaan bangsa kepada generasi muda.
"Mahasiswa juga mampu menunjukkan bakat, sekali gus memikul tanggungjawab diberikan," katanya.

Turut hadir, pengetua KHAR, Nor Azman Mohd Ramli KHAR mengungguli pertandingan lagu tradisional, dikir barat dan permainan tradisional, sekali gus menobatkan mereka juara berganda manakala Kolej Ungku Omar naib juara dan Aminuddin Baki ketiga.

KHAR turut mencipta nama dalam Malaysia Book of Records apabila mencipta logo 1Malaysia daripada 75,000 botol plastik terpakai untuk membentuk logo berkeluasan 51 meter panjang dan 21 meter lebar.



Tahniah skali lagi kepada kHar yang berjaya mengharumkan namanya di seluruh Malaysia

Ahad, 12 Disember 2010

Video gempak yang dulunya Rahsia


Video lama nie telah menyebabkan banyak Penyanyi Boria n penari x da kerja coz x leh buat sehebat nie...


Tajuk              
Cikgu di Hati

Penyanyi        
Zulhairi

Penari             
 Jijah, azmil, kak fida, shila, miji

pesembahan   
Boria

program         
 KUPREX II

kumpulan       
 KeMaS

Video nie hanya hiburan semata2... kalau sakit ati ka apa ka... tu ko punya pasal... 


Sepetang bersama keluargaku....


Nie Gambar yang aku tembak petang semalam masa buat keje... Hahaha... Saje je nak ilangkan boring.... Gambar sape ada angkat tangan?

1,2,3,4,5.. Ramai upanye... 


Banyk bebenor reaksi dari keluargaku nie.... Tu La semangat yang kita mahu... 



Kepada yuyun:         Maap le, muka mu masuk ckit je

Kepada wawa:          Haha, perbanyakkan muka seperti ini ya... Petua                                              
                                 Besarkan biji mata... Mak wan skali noh..




Bertukar Wajah lagi...


Kali nie aku tukar lagi wajah blog aku.. Bukan ape, aku dah memang jenis x suka tengok benda yang sama  lama2..

Kalau design bilik aku leh tukar setiap Bulan, apatah lagi blog nie kan... Pe pun, kalau kurang bagi tahu ek.. Aku bukan berbakat sangat pun.. hahaha

Pe pun Ariey Life mengucapkan terima kasih yang sudi dok masuk kuar kat blog yang x berapa hensem nie....

Pernah jua aku merasai seperti mana Kamu rasa...

Assalamualaikum......
kumpulan kemas..


Kenangan dulu sukar untuk aku lupakan apatah lagi bila aku diberikan mandat untuk melaksanakan aktiviti dalam aktiviti ini... Aku jua seperti kamu... Bermula daripada bawah hingga aku yang sekarang...


          Apa yang aku perkatakan ini? hmm, aku ceritakan kembali kisahku semasa mengikuti kursus pemantapan Rakan Exco II (KUPREX II).... Berlangsung di teratak hijjaz yang mengamik pelbagai memori....



          Aku dulu cam kamu gak, kena jaga barang amanah, tugasan, tander dan sebagainya.... Tapi mempunyai banyak kelainan daripada aktiviti KUPREX II skarang....





ydp skrang pun ikut KUPREX II gak... tu orang selalu cakap, kalau nak mula sesuatu, mula lah dari bawah agar kita x terpinga-pinga dengan situasi luar jangka... MOga adik-adik yang p program nie blaja utk bersabar agar tidak kecundang di kemudian hari...


Memori Kami bersama... KUPREX II 2008/2009

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...